and add this code

Nieuws

'Iedereen wist dat het niet kon, tot er iemand kwam die dat niet wist.' (Epictetus)

Workshop boeiende artikelen schrijven

Hoe schrijf je een boeiend artikel dat je beoogde doelgroep verleidt tot lezen? Hoe houd je de aandacht van de lezer vast als deze eenmaal vol goede moed met lezen is begonnen? En nog belangrijker: hoe bereik je het doel dat je voor ogen had?  Leer welke 5 schrijfwetten leiden tot succes van jouw web-, tijdschrift- of nieuwsbriefartikel. De workshop vindt plaats in een kleine groep van maximaal 6 deelnemers (en minimaal 3 deelnemers). Tijdens twee bijeenkomsten perfectioneren we een door jou zelf geschreven stuk, waarbij zowel de theorie als de praktijk van het schrijven geoefend wordt. Naast de twee bijeenkomsten ontvang je een korte syllabus en twee keer persoonlijke feedback op een tekst.

  • Plaats: een locatie in de binnenstad van Amsterdam
  • Data: twee dagdelen in oktober, in overleg met de deelnemers vast te stellen via datumprikker
  • Kosten: speciaal tarief van € 150 bij aanmelding en betaling vóór 21 september. Bij aanmelding vanaf 21 september bedragen de kosten € 180. Hierin is inbegrepen: twee bijeenkomsten van een dagdeel, het lesmateriaal en tweemaal persoonlijke, schriftelijke coaching.
  • Aanmelden: via mante@abcmante.nl

Onlineschrijfcursus voor professionals en hoger onderwijs!

Waar begin je mee als je een rapport moet schrijven? Waar moet een effectieve tekst aan voldoen? Wat is de functie van een inleiding en welke onderdelen moet je daarin uitwerken? Hoe structureer je de kern van je rapport en hoe onderbouw je op overtuigende wijze je conclusies? Zelf leren rapporteren geeft de lezer handvatten voor het schrijven van uiteenlopende soorten rapporten, zoals een evaluatierapport, beleidstekst of onderzoeksrapport. Maar bovenal leert de lezer zélf kritisch na te denken over de structuur, argumentatie en stijl die nodig is bij een specifieke centrale vraag en tekstsoort. Vier hoofdcriteria spelen hierbij een belangrijke rol: inhoud, structuur, formulering en lay-out.

Zelf leren rapporteren bestaat uit een online-cursus en een boek. De cursus bevat meer dan 120 voorbeelden en opdrachten. De lezer ontvangt hierbij steeds uitgebreide en heldere feedback. Het uitgangspunt is de logica van helder rapporteren in de vingers krijgt door de eigen analysevaardigheden aan te scherpen.

Klik voor meer info en bestellen.

Gratis boeken te downloaden

Naast het boek Een goede spelling  kunt u nu ook gratis het boek Een goede zin  downloaden! Beide zijn uitverkocht maar nog steeds actueel en praktisch om snel uw formuleervaardigheden te verbeteren. Naast korte en duidelijke theorie vindt u oefeningen mèt antwoorden. Ga naar de downloadpagina voor uw eigen exemplaar. Op deze pagina vindt u ook andere gratis publicaties waaronder de Handleiding Strategisch debatteren.

Een goede zin

Ik wil tips en nieuwtjes (1x per kwartaal)

Verstuur

Succesvolle workshops over bouwplan maken

Op 6 april jongstleden was Yolanda Mante te gast bij de docentenmiddag Onderzoeksvaardigheden van uitgeverij Boom hoger onderwijs. Het was een inspirerende middag vol workshops over het begeleiden van studenten in onderzoeksprojecten. Zelf gaf ze twee drukbezochte workshops over het nut van een bouwplan bij het schrijven van een onderzoeksrapport. Meer informatie over de tool ‘bouwplan’ vindt u in de blended-learningmethode Zelf Leren Rapporteren en in het nieuwsbericht hieronder (schrijven zonder frustratie).

Schrijven zonder frustratie

Laten we eerlijk zijn: schrijven is voor veel professionals geen hobby. Misschien herkent u het wel. Een belangrijk stuk – dat het liefste gisteren af moest zijn-   lees verder

jongleur