and add this code

Downloads

Alle publicaties zijn gratis en voor persoonlijk gebruik; op deze bestanden berust copyright. Neem graag voor ander dan persoonlijk gebruik contact op. Blij dat u kunt downloaden? Volg ABC Mante op Facebook (zie rechtsboven boven het logo) of schrijf u in voor de nieuwsbrief.

Handleiding strategisch debatteren

(Mante, 2006). Verbeter uw debatvaardigheden.

download de handleiding

Handleiding schriftelijke rapportage

(Mante, 2007) Geschreven voor hbo-studenten, maar ook bruikbaar voor andere lezers.

download de handleiding

De Socratische dialoog als kritische discussie

Een theoretische tekst voor de liefhebber waarin de vroege vraag-antwoorddialogen van Plato gekoppeld worden aan de pragmadialectiek van Van Eemeren en Grootendorst. Doctoraalscriptie van Yolanda Mante en Nina Meilof, 1991.

download de scriptie

Feedbackcodes voor teksten

(ABC Mante, 2007). Deze codes kan een beoordelaar gebruiken om overzichtelijke feedback te geven in een tekst. Feedbackcodes zijn compact en verwijzen naar meer informatie in een bijbehorend boek of naslagwerk. Te gebruiken in combinatie met:

– Handleiding schriftelijke rapportage (gratis te downloaden van deze site)
– Een goede zin (verkrijgbaar via de boekhandel)
– Een goede spelling (gratis te verkrijgen via deze site)

download de feedbackcodes

Spellingsquiz

Hoe staat het met uw basiskennis van de spelling? Doe de test!

download de test

Gratis boek: Een goede zin

(Mante en Vening, Thieme Meulenhoff 2004) Correct en effectief schrijven is een onmisbare vaardigheid voor de beroepspraktijk. Schriftelijke communicatie is echter voor veel hbo-studenten een struikelblok. Een goede zin biedt de helpende hand. Het uitgangspunt van dit boek zijn de formuleerproblemen en -fouten waarmee hbo-studenten in de praktijk worstelen. Alle voorbeeld- en oefenzinnen in Een goede zin zijn autenthiek. Een goed schreven zin is correct, duidelijk, aantrekkelijk, passend en efficiënt. Het boek geeft duidelijke voorbeelden hoe je dit voor elkaar kunt krijgen en belangrijker nog: bevat vele oefeningen en antwoorden om dit ook echt in de praktijk te brengen. Voor meer informatie, coaching of training kunt u contact opnemen via mante@abcmante.nl of de contactpagina.

Een goede zin

download Een goede zin

Gratis boek: Een goede spelling

(Mante, Thieme Meulenhoff 2006). Een goede spelling geeft heldere uitleg bij veelgemaakte spelfouten. Wordt een fles bijvoorbeeld gerecyceld of gerecycled? En geven we  lange termijn aanbevelingen of langetermijnaanbevelingen? Ook andere lastige taalkwesties, zoals het gebruik van leestekens komen aan bod. Voor meer informatie, coaching of training kunt u contact opnemen via mante@abcmante.nl of via de contactpagina.

Afbeelding Een goede spelling

download Een Goede Spelling