and add this code

Sneller schrijven, en ook beter?

Sneller schrijven, en ook beter?

In de 26 jaar dat ik schrijfcoach ben, hoor ik eigenlijk steeds dezelfde verzuchtingen van professionals (én van hun lezers ):

“Het kost me zoveel tijd!”
“Ik raak het overzicht kwijt”
“Schrijven is op zijn zachtst gezegd niet mijn hobby”
“Ik heb dikwijls het gevoel alsof ik in kringetjes ronddraai”

Dit is helemaal niet verwonderlijk, want wat wij zo achteloos aanduiden als ‘schrijven’ is in werkelijkheid een complexe vaardigheid die uit zeker negen deeltaken bestaat, zoals inhoud bedenken, hoofdzaken en bijzaken scheiden, structureren, analyseren, synthetiseren, formuleren, typen, lay-outen, en corrigeren. Logisch dat dat van ‘au’ gaat. Maar er is ook goed nieuws. Effectief en efficiënt schrijven is namelijk goed te leren. Korter bezig zijn aan een tekst èn tegelijkertijd het beoogde doel bereiken bij je lezer zijn namelijk twee kanten van dezelfde medaille. Hoe je dit aan kunnen pakken, is het onderwerp van de tweedelige workshop ‘Beter schrijven in minder tijd’. Vragen die aan de orde komen, zijn:

  • Hoe kan ik de tijd die ik investeer in het schrijven van een tekst aanzienlijk verkorten?
  • Hoe schrijf ik meer to-the-point?
  • Hoe zorg ik ervoor dat mijn boodschap overkomt bij de lezer?
  • Hoe breng ik meer structuur aan in mijn schrijfproces èn tekst?
  • Hoe hou ik de lezer geboeid?

We wisselen theorie af met veel oefeningen, want die baren tenslotte kunst, en tussendoor spelen we Kahoots (multiple-choicequizen met een competitie-element) om op een ludieke manier de stof snel te verwerken. De workshops vinden plaats in april 2018, in Amsterdam. Met potentiële deelnemers wordt vóór 15 maart via datumprikker.nl twee geschikte dagdelen (2x 4 uur) en tijdstippen afgestemd. Het minimaal aantal deelnemers is 5, het maximaal aantal 12. Deelnemers ontvangen ‘sneller-en-beter-schrijven-pakket’ met:

  • het boek Zelf Leren Rapporteren t.w.v. € 33.95 (zie NRC) en 2 jaar lang toegang tot de bijbehorende online cursus met ontelbare tips & tricks en ruim 100 oefeningen met modelantwoorden.
  • 2 × 1 dagdeel workshop van 4 uur
  • 2x persoonlijke feedback op een schrijfopdracht of tekst.  

Kosten bij aanmelding en betaling vóór 15 maart: € 132,50. Daarna: € 150,-.  Heb je interesse of vragen, stuur me een mailtje.